Ryż po chińsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż po chińsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518119.jpeg&w=3840&q=75)
Dla miłośników ryżu
0
0 / 0
Dla miłośników ryżu
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sos sojowy
1 szt. mieszanka warzywna
3 łyżka olej słonecznikowy
20 dag. ryż biały
Przygotowanie
1
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
2
Mieszankę warzywną dusić do miękkości na oleju.
3
Gdy warzywa będą miękkie doprawić do smaku.
4
Na talerz wyłożyć ryż i na środek wyłożyć warzywa.