Ryż po chińsku

m7
Ryż po chińsku

0

0 / 0

Dla miłośników ryżu

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sos sojowy

1 szt. mieszanka warzywna

3 łyżka olej słonecznikowy

20 dag. ryż biały

Przygotowanie


1

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

2

Mieszankę warzywną dusić do miękkości na oleju.

3

Gdy warzywa będą miękkie doprawić do smaku.

4

Na talerz wyłożyć ryż i na środek wyłożyć warzywa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

367

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

52

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły