Ryż na mleku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Ryż na mleku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3921-1702057735232.jpeg&w=3840&q=75)
Ryż na mleku jest ceniony nie tylko ze względu na walory smakowe ale również wysoką zawartość witamin, protein i wapnia. Może być traktowany zarówno jako samodzielny lekki posiłek jak również wartościowy deser. Idealnie sprawdza się podany na zimno i na gorąco. Do tego genialnie komponuje się z dodatkiem kakao, orzechów lub świeżych owoców. Przekonaj się sam!
0
5 / 1
Ryż na mleku jest ceniony nie tylko ze względu na walory smakowe ale również wysoką zawartość witamin, protein i wapnia. Może być traktowany zarówno jako samodzielny lekki posiłek jak również wartościowy deser. Idealnie sprawdza się podany na zimno i na gorąco. Do tego genialnie komponuje się z dodatkiem kakao, orzechów lub świeżych owoców. Przekonaj się sam!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g ryż
500 mleko roślinne
3 łyżka kakao decomorreno
1.50 łyżecz. cynamon
1 szczyp. owoce
1 łyżecz. olej kokosowy
Przygotowanie
W garnku o grubym dnie wymieszaj mleko oraz ryż, olej i cynamon. Gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Przed podaniem udekoruj owocami oraz orzechami. Opcjonalnie dodaj odrobinę syropu z agawy lub miodu.