Ryż na mleku
decomorreno
Ryż na mleku jest ceniony nie tylko ze względu na walory smakowe ale również wysoką zawartość witamin, protein i wapnia. Może być traktowany zarówno jako samodzielny lekki posiłek jak również wartościowy deser. Idealnie sprawdza się podany na zimno i na gorąco. Do tego genialnie komponuje się z dodatkiem kakao, orzechów lub świeżych owoców. Przekonaj się sam!
0
5 / 1
Ryż na mleku jest ceniony nie tylko ze względu na walory smakowe ale również wysoką zawartość witamin, protein i wapnia. Może być traktowany zarówno jako samodzielny lekki posiłek jak również wartościowy deser. Idealnie sprawdza się podany na zimno i na gorąco. Do tego genialnie komponuje się z dodatkiem kakao, orzechów lub świeżych owoców. Przekonaj się sam!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g ryż
500 mleko roślinne
3 łyżka kakao decomorreno
1.50 łyżeczka cynamon
1 szcz. owoce
1 łyżeczka olej kokosowy
Przygotowanie
W garnku o grubym dnie wymieszaj mleko oraz ryż, olej i cynamon. Gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Przed podaniem udekoruj owocami oraz orzechami. Opcjonalnie dodaj odrobinę syropu z agawy lub miodu.