Ryż na mleku

decomorreno
Ryż na mleku

0

5 / 1

Ryż na mleku jest ceniony nie tylko ze względu na walory smakowe ale również wysoką zawartość witamin, protein i wapnia. Może być traktowany zarówno jako samodzielny lekki posiłek jak również wartościowy deser. Idealnie sprawdza się podany na zimno i na gorąco. Do tego genialnie komponuje się z dodatkiem kakao, orzechów lub świeżych owoców. Przekonaj się sam!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g ryż

500 mleko roślinne

3 łyżka kakao decomorreno

1.50 łyżeczka cynamon

1 szcz. owoce

1 łyżeczka olej kokosowy

Przygotowanie


1

W garnku o grubym dnie wymieszaj mleko oraz ryż, olej i cynamon. Gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

2

Przed podaniem udekoruj owocami oraz orzechami. Opcjonalnie dodaj odrobinę syropu z agawy lub miodu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły