Ryż na bulionie wołowym

m7

Soczysty i aromatyczny, idealny do każdej potrawy :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
54
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Soczysty i aromatyczny, idealny do każdej potrawy :)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.60 l woda
2 szt. ryż biały
1 szt. bulion wołowy
1 łyżka margaryna zwykła
Przygotowanie
Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę, następnie wrzucić ryż (wysypujemy z woreczka), podsmażamy, jak zacznie sie rumienic zalewamy przygotowanym bulionem (z wrzątku i kostki), dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje, od czasu do czasu mieszając. Ryz wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
54
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.