Ryż na bulionie wołowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryż na bulionie wołowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973562722.jpeg&w=3840&q=75)
Soczysty i aromatyczny, idealny do każdej potrawy :)
1
0 / 0
Soczysty i aromatyczny, idealny do każdej potrawy :)
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.60 l woda
2 szt. ryż biały
1 szt. bulion wołowy
1 łyżka margaryna zwykła
Przygotowanie
1
Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę, następnie wrzucić ryż (wysypujemy z woreczka), podsmażamy, jak zacznie sie rumienic zalewamy przygotowanym bulionem (z wrzątku i kostki), dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje, od czasu do czasu mieszając. Ryz wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny :)