Ryż na bulionie wołowym

m7
Ryż na bulionie wołowym

1

0 / 0

Soczysty i aromatyczny, idealny do każdej potrawy :)

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.60 l woda

2 szt. ryż biały

1 szt. bulion wołowy

1 łyżka margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Na głębokiej patelni rozpuścić margarynę, następnie wrzucić ryż (wysypujemy z woreczka), podsmażamy, jak zacznie sie rumienic zalewamy przygotowanym bulionem (z wrzątku i kostki), dusimy pod przykryciem aż woda wyparuje, od czasu do czasu mieszając. Ryz wychodzi bardzo smaczny i aromatyczny :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

54

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły