Rydze marynowane

m7
Rydze marynowane

0

0 / 0

rydze marynowane

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg rydze

2 łyżecz. sól

1 szkl. ocet

2 szkl. woda

1 szt. pieprz ziarnisty

1 szt. ziele angielskie

1 szt. gorczyca

1 szt. chrzan krakus

8 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Rydze oczyścić, umyć i gotować w osolonej i zakwaszonej wodzie około 15 min.

2

Rydze odcedzić, ostudzone ułożyć w słoikach.

3

Dodać ziarna pieprzu, ziele angielskie, gorczyce, kawałek chrzanu.

4

Zrobić zalewę: wodę z solą i cukrem, dodać ocet -zagotować.

5

wrzącą zalewę wlać do słoików, słoiki od razu zamknąć. Pasteryzować około 45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

265

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły