Ryby w marynacie

m7
Ryby w marynacie

Średnia 0 / 0

Oceń!

uwielbiam ryby!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg ryba

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sól

200 g ocet

200 g olej

150 g lubella mąka puszysta uniwersalna

200 g cebula

3 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

0.50 dag. pieprz

Przygotowanie


1.Ryby przygotować do smażenia.

2.Wodę zagotować wraz z octem, dodać przyprawy, ostudzić i zalać ryby.

3.Spożywać po 2-3 godz.

4.Można włożyć do słoików, zalać marynatą i przechowywać ok. 5 dni, ale tylko w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1630

kcal

Białka

115

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

110

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły