Ryby w cebulowym sosie

m7

ryby przekladane salata cebulową
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
ryby przekladane salata cebulową
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
7 szt. cebula
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
5 łyżka olej
Przygotowanie
Śledzie moczymy w wodzie, w tym czasie obrane cebule kroimy w bardzo cienkie piórka, jesli cebule są bardzo duże to piorka przecinamy jeszcze na polówki,
następnie dusimy cebule na oliwie lub oleju, doprawiamy solą pieprzem i przyprawą, gdy cebula robi sie miekka dodajemy koncentrat i jeszcze troche dusimy.
Śledzie kroimy na 3-4 czesci, a nastepnie przekladamy je uprażoną cebule.
na dno półmiska ukladamy warstwe cebuli, potem sledzie, cebule, sledzie i cebule.