Ryby w cebulowym sosie

m7
Ryby w cebulowym sosie

0

0 / 0

ryby przekladane salata cebulową

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 kg płaty śledziowe

1 szcz. sól

1 szcz. przyprawa typu vegeta

7 szt. cebula

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Śledzie moczymy w wodzie, w tym czasie obrane cebule kroimy w bardzo cienkie piórka, jesli cebule są bardzo duże to piorka przecinamy jeszcze na polówki,

2

następnie dusimy cebule na oliwie lub oleju, doprawiamy solą pieprzem i przyprawą, gdy cebula robi sie miekka dodajemy koncentrat i jeszcze troche dusimy.

3

Śledzie kroimy na 3-4 czesci, a nastepnie przekladamy je uprażoną cebule.

4

na dno półmiska ukladamy warstwe cebuli, potem sledzie, cebule, sledzie i cebule.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły