Ryby w cebulowym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryby w cebulowym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7000-1702057986956.jpeg&w=3840&q=75)
ryby przekladane salata cebulową
0
0 / 0
ryby przekladane salata cebulową
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
7 szt. cebula
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
5 łyżka olej
Przygotowanie
1
Śledzie moczymy w wodzie, w tym czasie obrane cebule kroimy w bardzo cienkie piórka, jesli cebule są bardzo duże to piorka przecinamy jeszcze na polówki,
2
następnie dusimy cebule na oliwie lub oleju, doprawiamy solą pieprzem i przyprawą, gdy cebula robi sie miekka dodajemy koncentrat i jeszcze troche dusimy.
3
Śledzie kroimy na 3-4 czesci, a nastepnie przekladamy je uprażoną cebule.
4
na dno półmiska ukladamy warstwe cebuli, potem sledzie, cebule, sledzie i cebule.