Ryby w cebulowym sosie

m7
Ryby w cebulowym sosie

Średnia 0 / 0

Oceń!

ryby przekladane salata cebulową

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 kg płaty śledziowe

1 szczyp. sól

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

7 szt. cebula

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

5 łyżka olej

Przygotowanie


Śledzie moczymy w wodzie, w tym czasie obrane cebule kroimy w bardzo cienkie piórka, jesli cebule są bardzo duże to piorka przecinamy jeszcze na polówki,

następnie dusimy cebule na oliwie lub oleju, doprawiamy solą pieprzem i przyprawą, gdy cebula robi sie miekka dodajemy koncentrat i jeszcze troche dusimy.

Śledzie kroimy na 3-4 czesci, a nastepnie przekladamy je uprażoną cebule.

na dno półmiska ukladamy warstwe cebuli, potem sledzie, cebule, sledzie i cebule.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

171

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły