Rybne all-inclusive
konkurs
Rybne all-inclusive to danie rybne z makaronem pełnoziarnistym i surówką warzywną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
678
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rybne all-inclusive to danie rybne z makaronem pełnoziarnistym i surówką warzywną.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g mintaj
80 g kukurydza konserwowa
80 g soczewica
3 plaster mozarella
2 szt. ogórki kiszone krakus
120 g makaron pełnoziarnisty spaghetti
4 łyżka jogurt naturalny
50 g szpinak
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. koperek
1 pęcz. świeża bazylia
1 szczyp. papryka słodka
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek. Gdy patelnia będzie już rozgrzana nanieś na nią szpinak.
Wyjmij ugotowany makaron i pokrój go na krótkie paski. Dodaj do szpinaku.
Dodaj kukurydzę oraz soczewicę. Wymieszaj.
Do otrzymanego makaronu daj 4 łyżeczki jogurtu naturalnego.
Rozgrzej drugą patelnię z oliwą z oliwek i połóż na niej 100g ryby. Przewracaj rybę co około 5 min. Po około 15-20 min ściągnij rybę z patelni i ułóż na papierze kuchennym, aby odciągnąć tłuszcz. Rybę posyp majerankiem, świeżą bazylią, koperkiem, słodką papryką, solą oraz pieprzem.
Rybę podaj na talerzu. Dodaj do nich 3 plasterki mozarelli Łowicz oraz 2 ogórki firmy Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
678
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.