Rybne all-inclusive

konkurs
Rybne all-inclusive

0

0 / 0

Rybne all-inclusive to danie rybne z makaronem pełnoziarnistym i surówką warzywną.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g mintaj

80 g kukurydza konserwowa

80 g soczewica

3 plaster mozarella

2 szt. ogórki kiszone krakus

120 g makaron pełnoziarnisty spaghetti

4 łyżka jogurt naturalny

50 g szpinak

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. koperek

1 pęcz. świeża bazylia

1 szczyp. papryka słodka

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek. Gdy patelnia będzie już rozgrzana nanieś na nią szpinak.

3

Wyjmij ugotowany makaron i pokrój go na krótkie paski. Dodaj do szpinaku.

4

Dodaj kukurydzę oraz soczewicę. Wymieszaj.

5

Do otrzymanego makaronu daj 4 łyżeczki jogurtu naturalnego.

6

Rozgrzej drugą patelnię z oliwą z oliwek i połóż na niej 100g ryby. Przewracaj rybę co około 5 min. Po około 15-20 min ściągnij rybę z patelni i ułóż na papierze kuchennym, aby odciągnąć tłuszcz. Rybę posyp majerankiem, świeżą bazylią, koperkiem, słodką papryką, solą oraz pieprzem.

7

Rybę podaj na talerzu. Dodaj do nich 3 plasterki mozarelli Łowicz oraz 2 ogórki firmy Łowicz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

678

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły