Rybka z charakterem

BeataKGardon
Rybka z charakterem

0

0 / 0

Pyszna i łatwa potrawa, która gości na moim Wigilijnym stole, a także w Nowy Rok.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g filet z dorsza

2 szt. jaja l

0.50 szkl. bułka tarta

4 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 l woda

2 łyżka cukier

150 ocet

1 łyżka sól

2 szt. cebule

1 szczyp. pieprz

4 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

2 szt. ogórki konserwowe krakus

Przygotowanie


1

Filety z dorsza dobrze myję i oczyszczam. Potem delikatnie solę, dodaję do rozbełtanego jajka i obtaczam w bułce tartej.

2

Smażę na rozgrzanym oleju rzepakowym aż do zarumienienia się.

3

Do gorącej wody dodaję przyprawy, cukier, posiekaną cebulę i kawałeczki ogórka konserwowego Krakus, a także kilka łyżeczek wody z ogórków.

4

Następnie wszystko gotuję i odstawiam. Do głębokiego garnka wkładam rybę i przekładam ją farszem z cebuli i ogórków Krakus.

5

Wszystko zalewam zalewą i odstawiam na kilka godzin. Polecam podawać z chlebkiem i masełkiem. Pycha!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

538

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

49

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły