Rybka w warzywnej pierzynce

m7
Rybka w warzywnej pierzynce

1

0 / 0

Zdrowy, niskokaloryczny i smaczny pomysł na obiad. Danie jednogarnkowe.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka masło

3 szt. marchew

0.50 szt. seler

2 szt. pietruszka

1 szt. cebula

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. dorsz filety

1 szt. przyprawa do ryb

2 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać ze skórki i pokroić w słupki. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kosteczkę.

2

na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojone warzywa. Dusić około 15 minut aż zrobią się miękkie.

3

do podduszonych warzyw dodać pokrojoną w drobne część kapustę pekińską. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić 5 minut.

4

po przemieszaniu warzyw, zrobić na patelni miejsce dla ryby. Filety ułożyć w warzywnej pierzynce. Można doprawić je przyprawą do ryb i polać sokiem z cytryny. Trzymać na ogniu 10 minut, do momentu kiedy ryba będzie ugotowana.

5

podawać na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły