Rybka w warzywnej pierzynce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rybka w warzywnej pierzynce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1605-1702057590975.jpeg&w=3840&q=75)
Zdrowy, niskokaloryczny i smaczny pomysł na obiad. Danie jednogarnkowe.
1
0 / 0
Zdrowy, niskokaloryczny i smaczny pomysł na obiad. Danie jednogarnkowe.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. masło
3 szt. marchew
0.50 szt. seler
2 szt. pietruszka
1 szt. cebula
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. dorsz filety
1 szt. przyprawa do ryb
2 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać ze skórki i pokroić w słupki. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kosteczkę.
na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać pokrojone warzywa. Dusić około 15 minut aż zrobią się miękkie.
do podduszonych warzyw dodać pokrojoną w drobne część kapustę pekińską. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić 5 minut.
po przemieszaniu warzyw, zrobić na patelni miejsce dla ryby. Filety ułożyć w warzywnej pierzynce. Można doprawić je przyprawą do ryb i polać sokiem z cytryny. Trzymać na ogniu 10 minut, do momentu kiedy ryba będzie ugotowana.
podawać na ciepło.