Rybka w cebulce

m7
Rybka w cebulce

0

0 / 0

Ryba trochę inaczej: słodko kwaśna

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 olej

1.50 kg dorsz świeży

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. cukier

200 g koncentrat pomidorowy łowicz

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 łyżka ocet

Przygotowanie


1

Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.

2

W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.

3

Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.

4

Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.

5

Ocet i cukier dajemy do smaku.

6

Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.

7

Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.

8

Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).

9

Podajemy na zimno.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

696

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły