0

Składniki

400 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Dorsz świeży
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
200 Gramów
100 Gramów
mąka
5 Sztuk
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
  2. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
  3. Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
  5. Ocet i cukier dajemy do smaku.
  6. Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
  7. Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
  8. Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
  9. Podajemy na zimno.

Opis

Ryba trochę inaczej: słodko kwaśna

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!