0

Składniki

400 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Dorsz świeży
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
200 Gramów
koncentrat pomidorowy
100 Gramów
mąka
5 Sztuk
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
  2. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
  3. Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
  5. Ocet i cukier dajemy do smaku.
  6. Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
  7. Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
  8. Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
  9. Podajemy na zimno.

Opis

Ryba trochę inaczej: słodko kwaśna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!