0

Składniki

400 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Dorsz świeży
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
200 Gramów
100 Gramów
mąka
5 Sztuk
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Łyżki
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
  2. W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
  3. Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
  5. Ocet i cukier dajemy do smaku.
  6. Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
  7. Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
  8. Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
  9. Podajemy na zimno.

Opis

Ryba trochę inaczej: słodko kwaśna

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!