Rybka podana z makaronem w sosie szpinakowym

KarolinaManka

Propozycja podania szpinaku w sposób, który wizualnie zachęca dziecko do jedzenia. Może i użyta ryba nie pasuje do tematu aranżacji na talerzu, ale chodzi o to, by pociecha polubiła zielone warzywa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
681
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Propozycja podania szpinaku w sposób, który wizualnie zachęca dziecko do jedzenia. Może i użyta ryba nie pasuje do tematu aranżacji na talerzu, ale chodzi o to, by pociecha polubiła zielone warzywa.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. filety z morszczuka
4 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżecz. sól
3 szczyp. pieprz czarny
200 g szpinak mrożony
1 szkl. woda
1 kostka kostka rosołowa drobiowa
25 g serek topiony śmietankowy
200 g makaron lubella kokardki
2 łyżecz. tymianek
Przygotowanie
Zagotować 1 l wody na makaron i osolić 1 łyżeczką soli.
Na patelnię wlać szklankę wody, dodać do niej kostkę rosołową i zagotować.
W czasie oczekiwania na zagotowanie wody doprawić rozmrożone filety morszczuka solą, pieprzem i tymiankiem i obsypać mąką.
Do gotującej się wody wsypać makaron Lubella. Gotować 8 minut od czasu do czasu mieszając.
Do gotującej się wody z kostką dodać szpinak, serek topiony i czosnek. Zagotować.
Usmażyć filety. Po minucie z każdej strony.
Po ugotowaniu makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą. Wymieszać z sosem szpinakowym. Wyłożyć na talerz przy filecie. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
681
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
87
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.