Rybka podana z makaronem w sosie szpinakowym

KarolinaManka
Rybka podana z makaronem w sosie szpinakowym

0

0 / 0

Propozycja podania szpinaku w sposób, który wizualnie zachęca dziecko do jedzenia. Może i użyta ryba nie pasuje do tematu aranżacji na talerzu, ale chodzi o to, by pociecha polubiła zielone warzywa.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. filety z morszczuka

4 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżeczka sól

3 szcz. pieprz czarny

200 g szpinak mrożony

1 szkl. woda

1 kost. kostka rosołowa drobiowa

25 g serek topiony śmietankowy

200 g makaron lubella kokardki

2 łyżeczka tymianek

Przygotowanie


1

Zagotować 1 l wody na makaron i osolić 1 łyżeczką soli.

2

Na patelnię wlać szklankę wody, dodać do niej kostkę rosołową i zagotować.

3

W czasie oczekiwania na zagotowanie wody doprawić rozmrożone filety morszczuka solą, pieprzem i tymiankiem i obsypać mąką.

4

Do gotującej się wody wsypać makaron Lubella. Gotować 8 minut od czasu do czasu mieszając.

5

Do gotującej się wody z kostką dodać szpinak, serek topiony i czosnek. Zagotować.

6

Usmażyć filety. Po minucie z każdej strony.

7

Po ugotowaniu makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą. Wymieszać z sosem szpinakowym. Wyłożyć na talerz przy filecie. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły