Rybka

m7
Rybka

1

0 / 0

Klasyczna sałatka śledziowa w ciekawej formie.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka musztarda

1 łyżeczka musztarda

300 g śledź matias

50 g cebula

100 g ogórki kiszone

60 g kapusta pekińska

3 szt. jaja kurze całe

15 szt. oliwki zielone marynowane

3 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżka majonez

1 łyżka nasiona słonecznika

3 łyżka fasola mung kiełki

0.50 szt. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, a po ostygnięciu obieramy i kroimy. Śledzie kroimy na małe kawałki, a cebulę drobno siekamy.

2

Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odciskamy z nich nadmiar wody. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą.

3

Z otrzymanej sałatki formujemy 3 rybki (każda na osobnym talerzu). Oliwki kroimy na połówki i układamy na rybce w formie łusek.

4

Z musztardy i pieprzu robimy oczka, natomiast z papryki ogon i grzbiet.

5

Całość dekorujemy słonecznikiem, liśćmi kapusty pekińskiej i kiełkami. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły