Rybie ogony
m7
Nazwa tej potrawy pochodzi od jej kształtu. ogony mogą być na kolację lub przekąskę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
669
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
74
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Nazwa tej potrawy pochodzi od jej kształtu. ogony mogą być na kolację lub przekąskę.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. czosnek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. ziołowe ziarenka smaku
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1.17 kostka mąka pszenna
1 kostka margaryna
3 szkl. mleko
3 szt. cebula
75 dag. mięso mielone wieprzowe
Przygotowanie
mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.
z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto.
rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.
na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony.
końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.
na wierzchu robimy kilka nacięć.
układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.
każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
669
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
74
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.