Rybie ogony

m7
Rybie ogony

Średnia 0 / 0

Oceń!

Nazwa tej potrawy pochodzi od jej kształtu. ogony mogą być na kolację lub przekąskę.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. czosnek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. ziołowe ziarenka smaku

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1.17 kostka mąka pszenna

1 kostka margaryna

3 szkl. mleko

3 szt. cebula

75 dag. mięso mielone wieprzowe

Przygotowanie


mięso i cebulę mielimy, dodajemy przyprawy do smaku.

z mąki, margaryny, mleka i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto.

rozwałkowujemy na niegrube placki i wykrawamy kółka o średnicy 20 cm.

na placki kładziemy porcję mięsa i zwijamy w rulony.

końcówki dokładnie sklejamy i robimy widelcem wzorki na kształt rybiego ogona.

na wierzchu robimy kilka nacięć.

układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150-160 stopni.

każdy ogon przecinamy po upieczeniu w poprzek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

669

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

74

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły