Ryba w zalewie warzywnej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MariolaSikorska
![Ryba w zalewie warzywnej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1357-1702057568649.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
8 szt. ryba
4 szt. papryka marynowana
4 szt. cebula
1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. ocet
3 łyżka cukier
10 szt. ciepła woda
40 dag. mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. jaja l
40 dag. bułka tarta
5 łyżka olej
3 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Płaty ryby kroimy w większe kwadraty. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Czekamy aż ryba ostygnie, a w tym czasie przygotowujemy warzywną zalewę. Kroimy ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę, a następnie wszystko oddzielnie podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i koncentrat. Dodajemy ketchup, sól, pieprz, olej, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i podsmażone warzywa.
W misce układamy usmażoną rybę i zalewamy zalewą. Następnie znowu układamy kawałki ryby i zalewamy. Czynność powtarzamy aż do zakończenia ryby. Na koniec, kiedy zalewa już wystygnie rybę możemy wstawić do lodówki.