Ryba w zalewie warzywnej

MariolaSikorska
Ryba w zalewie warzywnej

0

0 / 0

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

8 szt. ryba

4 szt. papryka marynowana

4 szt. cebula

1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szcz. sól, pieprz

3 łyżeczka ocet

3 łyżka cukier

10 szt. ciepła woda

40 dek. mąka pszenna tortowa lubella

3 szt. jaja l

40 dek. bułka tarta

5 łyżka olej

3 szt. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Płaty ryby kroimy w większe kwadraty. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

2

Czekamy aż ryba ostygnie, a w tym czasie przygotowujemy warzywną zalewę. Kroimy ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę, a następnie wszystko oddzielnie podsmażamy.

3

Do garnka wlewamy wodę i koncentrat. Dodajemy ketchup, sól, pieprz, olej, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i podsmażone warzywa.

4

W misce układamy usmażoną rybę i zalewamy zalewą. Następnie znowu układamy kawałki ryby i zalewamy. Czynność powtarzamy aż do zakończenia ryby. Na koniec, kiedy zalewa już wystygnie rybę możemy wstawić do lodówki.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły