Ryba w zalewie warzywnej
MariolaSikorska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
200
kcal
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
8 szt. ryba
4 szt. papryka marynowana
4 szt. cebula
1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. ocet
3 łyżka cukier
10 szt. ciepła woda
40 dag. mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. jaja l
40 dag. bułka tarta
5 łyżka olej
3 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Płaty ryby kroimy w większe kwadraty. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Czekamy aż ryba ostygnie, a w tym czasie przygotowujemy warzywną zalewę. Kroimy ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę, a następnie wszystko oddzielnie podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i koncentrat. Dodajemy ketchup, sól, pieprz, olej, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i podsmażone warzywa.
W misce układamy usmażoną rybę i zalewamy zalewą. Następnie znowu układamy kawałki ryby i zalewamy. Czynność powtarzamy aż do zakończenia ryby. Na koniec, kiedy zalewa już wystygnie rybę możemy wstawić do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
200
kcal
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.