Ryba w zalewie warzywnej
MariolaSikorska
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
15
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
8 szt. ryba
4 szt. papryka marynowana
4 szt. cebula
1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżecz. ocet
3 łyżka cukier
10 szt. ciepła woda
40 dag. mąka pszenna tortowa lubella
3 szt. jaja l
40 dag. bułka tarta
5 łyżka olej
3 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Płaty ryby kroimy w większe kwadraty. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Czekamy aż ryba ostygnie, a w tym czasie przygotowujemy warzywną zalewę. Kroimy ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę, a następnie wszystko oddzielnie podsmażamy.
Do garnka wlewamy wodę i koncentrat. Dodajemy ketchup, sól, pieprz, olej, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i podsmażone warzywa.
W misce układamy usmażoną rybę i zalewamy zalewą. Następnie znowu układamy kawałki ryby i zalewamy. Czynność powtarzamy aż do zakończenia ryby. Na koniec, kiedy zalewa już wystygnie rybę możemy wstawić do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
790
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.