Ryba w zalewie warzywnej

MariolaSikorska
Ryba w zalewie warzywnej

0

0 / 0

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

8 szt. ryba

4 szt. papryka marynowana

4 szt. cebula

1 szt. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżecz. ocet

3 łyżka cukier

10 szt. ciepła woda

40 dag. mąka pszenna tortowa lubella

3 szt. jaja l

40 dag. bułka tarta

5 łyżka olej

3 szt. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Płaty ryby kroimy w większe kwadraty. Obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

2

Czekamy aż ryba ostygnie, a w tym czasie przygotowujemy warzywną zalewę. Kroimy ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę, a następnie wszystko oddzielnie podsmażamy.

3

Do garnka wlewamy wodę i koncentrat. Dodajemy ketchup, sól, pieprz, olej, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy i podsmażone warzywa.

4

W misce układamy usmażoną rybę i zalewamy zalewą. Następnie znowu układamy kawałki ryby i zalewamy. Czynność powtarzamy aż do zakończenia ryby. Na koniec, kiedy zalewa już wystygnie rybę możemy wstawić do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

790

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

135

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły