Ryba w zalewie octowej

m7
Ryba w zalewie octowej

1

3.1 / 9

Pyszna ryba w occie.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mintaj

1.50 l woda

1 szkl. ocet

4 szt. cebula

4 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

1 szt. jajko

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka bułka tarta

8 dag. cukier

5 dag. sól

Przygotowanie


1

Ryby posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej.

2

Z reszty składników ugotować zalewę.

3

Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy.

4

Zagotować. Rybę upiec na patelni.

5

Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu.

6

Zimną zalewą zalać ryby.

7

Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły