Ryba w zalewie octowej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryba w zalewie octowej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8360-1702058043471.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna ryba w occie.
1
3.1 / 9
Pyszna ryba w occie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mintaj
1.50 l woda
1 szkl. ocet
4 szt. cebula
4 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
1 szt. jajko
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
8 dag. cukier
5 dag. sól
Przygotowanie
1
Ryby posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
2
Z reszty składników ugotować zalewę.
3
Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy.
4
Zagotować. Rybę upiec na patelni.
5
Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu.
6
Zimną zalewą zalać ryby.
7
Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.