Ryba w zalewie octowej
m7
Pyszna ryba w occie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.1 / 9
Pyszna ryba w occie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mintaj
1.50 l woda
1 szkl. ocet
4 szt. cebula
4 szt. ziele angielskie
4 szt. liść laurowy
1 szt. jajko
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
8 dag. cukier
5 dag. sól
Przygotowanie
Ryby posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
Z reszty składników ugotować zalewę.
Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy.
Zagotować. Rybę upiec na patelni.
Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu.
Zimną zalewą zalać ryby.
Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.