Ryba w zalewie octowej
m7
1
3.1 / 9
0
Pyszna ryba w occie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mintaj
1.50 l woda
1 szkl. ocet
4 szt cebula
4 szt ziele angielskie
4 szt liść laurowy
1 szt jajko
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka bułka tarta
8 dek. cukier
5 dek. sól
Przygotowanie
1
Ryby posolić i panierować w mące, jajku i bułce tartej.
2
Z reszty składników ugotować zalewę.
3
Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy.
4
Zagotować. Rybę upiec na patelni.
5
Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu.
6
Zimną zalewą zalać ryby.
7
Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.