Ryba w warzywach zwana ryba po Grecku

m7
Ryba w warzywach zwana ryba po Grecku

0

0 / 0

wyjątkowa ryba

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

1 szkl. mąka krupczatka lubella

6 szt. mintaj

4 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. por

3 szt. cebula

3 łyżka sok z cytryny

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na grubych oczkach traki lub w moulinexie. Białą cześć pora przekroić wzdłuż i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na patelni z dodatkiem oleju do miękkości. Przyprawić koncentratem, solą i pieprzem.

2

Rybę umyć, osuszyć, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Następnie rybę kroimy na mniejsze kawałki, należy ją obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na gorącym oleju.

3

Usmażoną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, przekładamy warzywami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły