0

Składniki

1 Szklanka
mąka krupczatka
6 Sztuk
Mintaj
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
por
3 Sztuki
cebula
3 Łyżki
sok z cytryny
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na grubych oczkach traki lub w moulinexie. Białą cześć pora przekroić wzdłuż i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na patelni z dodatkiem oleju do miękkości. Przyprawić koncentratem, solą i pieprzem.
  2. Rybę umyć, osuszyć, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Następnie rybę kroimy na mniejsze kawałki, należy ją obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na gorącym oleju.
  3. Usmażoną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, przekładamy warzywami.

Opis

wyjątkowa ryba

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!