0

Składniki

1 Szklanka
mąka krupczatka
6 Sztuk
Mintaj
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
por
3 Sztuki
cebula
3 Łyżki
sok z cytryny
4 Łyżki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na grubych oczkach traki lub w moulinexie. Białą cześć pora przekroić wzdłuż i posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na patelni z dodatkiem oleju do miękkości. Przyprawić koncentratem, solą i pieprzem.
  2. Rybę umyć, osuszyć, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 15 minut. Następnie rybę kroimy na mniejsze kawałki, należy ją obtoczyć w mące krupczatce i smażyć na gorącym oleju.
  3. Usmażoną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, przekładamy warzywami.

Opis

wyjątkowa ryba

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!