Ryba w panierce z Corn Flakes
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Ryba w panierce z Corn Flakes](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9141-1702058096729.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba w panierce z Corn Flakes, czyli coś dla fanów morskich smaków i pysznych dań. Delikatna polędwica z dorsza obtoczona w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to doskonały i sprawdzony sposób na obiad, który przygotujesz bez większego wysiłku. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionych warzyw, z którymi stworzy pełnowartościowy posiłek. Jeżeli szukasz szybkiego i smacznego przepisu, który przypadnie do gustu całej rodzinie, dorsz w panierce będzie doskonałym wyborem.
1
0 / 0
Ryba w panierce z Corn Flakes, czyli coś dla fanów morskich smaków i pysznych dań. Delikatna polędwica z dorsza obtoczona w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to doskonały i sprawdzony sposób na obiad, który przygotujesz bez większego wysiłku. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionych warzyw, z którymi stworzy pełnowartościowy posiłek. Jeżeli szukasz szybkiego i smacznego przepisu, który przypadnie do gustu całej rodzinie, dorsz w panierce będzie doskonałym wyborem.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g polędwica z dorsza
1 szkl. płatki corn flakes
0.50 szkl. mąka pszenna lubella
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g masło klarowane
Przygotowanie
Polędwicę przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem, kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i w płatkach kukurydzianych — mocniej je dociskając, aby się przykleiły.
Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym maśle, na małym ogniu przez około 4-5 minut na każdej ze stron.