Ryba w panierce z Corn Flakes

lubella
Ryba w panierce z Corn Flakes

1

0 / 0

Ryba w panierce z Corn Flakes, czyli coś dla fanów morskich smaków i pysznych dań. Delikatna polędwica z dorsza obtoczona w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to doskonały i sprawdzony sposób na obiad, który przygotujesz bez większego wysiłku. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionych warzyw, z którymi stworzy pełnowartościowy posiłek. Jeżeli szukasz szybkiego i smacznego przepisu, który przypadnie do gustu całej rodzinie, dorsz w panierce będzie doskonałym wyborem.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g polędwica z dorsza

1 szkl. płatki corn flakes

0.50 szkl. mąka pszenna lubella

1 szt. jajko

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

100 g masło klarowane

Przygotowanie


1

Polędwicę przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem, kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i w płatkach kukurydzianych — mocniej je dociskając, aby się przykleiły.

2

Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym maśle, na małym ogniu przez około 4-5 minut na każdej ze stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły