Ryba w marynacie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryba w marynacie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5200-1702057824107.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba w marynacie
0
0 / 0
Ryba w marynacie
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg filet rybny
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. sól
250 g cebula
1 szkl. ocet winny
2 szt. liść laurowy
3 szt. pieprz
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
1.Filety pokrajać na kawałki, posolić, oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu.
2
2.Ocet wymieszać z taką samą ilością wody, dodać cebulę i korzenie, gotować kilka minut i ostudzić.
3
3.Obsmażone kawałki ryby ułożyć w naczyniu, posypać cebulą i zalać marynatą; wstawić kilka godzin do lodówki.
4
4.Podawać jako przekąskę z pieczywem.