Ryba w marynacie

m7

Ryba w marynacie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ryba w marynacie
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg filet rybny
1 łyżecz. curry
1 łyżecz. sól
250 g cebula
1 szkl. ocet winny
2 szt. liść laurowy
3 szt. pieprz
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka olej
Przygotowanie
1.Filety pokrajać na kawałki, posolić, oprószyć mąką i obsmażyć na tłuszczu.
2.Ocet wymieszać z taką samą ilością wody, dodać cebulę i korzenie, gotować kilka minut i ostudzić.
3.Obsmażone kawałki ryby ułożyć w naczyniu, posypać cebulą i zalać marynatą; wstawić kilka godzin do lodówki.
4.Podawać jako przekąskę z pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
239
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.