Ryba w kapuście kiszonej
m7
Często do ryby smażonej dodaje się kapustę kiszoną. Oto przepis na pewną wariację - wszystko na ciepło.
1
0 / 0
Często do ryby smażonej dodaje się kapustę kiszoną. Oto przepis na pewną wariację - wszystko na ciepło.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg kapusta kiszona
1 szcz. koperek
1 szcz. kminek
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
3 szt. filet z ryby
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
W żaroodpornym naczyniu ułożyć wcześniej posolone i oprószone pieprzem filety z ryby.
2
Na nich ułożyć krążki cebuli. Posypać koperkiem i kminkiem.
3
Całość przykryć warstwą kapusty kiszonej.
4
Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
5
Rybę w kapuście kiszonej można przygotować również na patelni.