Ryba w kapuście kiszonej
m7
Często do ryby smażonej dodaje się kapustę kiszoną. Oto przepis na pewną wariację - wszystko na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Często do ryby smażonej dodaje się kapustę kiszoną. Oto przepis na pewną wariację - wszystko na ciepło.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg kapusta kiszona
1 szczyp. koperek
1 szczyp. kminek
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
3 szt. filet z ryby
1 szt. cebula
Przygotowanie
W żaroodpornym naczyniu ułożyć wcześniej posolone i oprószone pieprzem filety z ryby.
Na nich ułożyć krążki cebuli. Posypać koperkiem i kminkiem.
Całość przykryć warstwą kapusty kiszonej.
Piec około 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Rybę w kapuście kiszonej można przygotować również na patelni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.