0

Składniki

2 Litry
woda
300 Gramów
Dorsz świeży
300 Gramów
Pstrag
300 Gramów
Panga
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
1 Sztuka
ŻELATYNA
1 Sztuka
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
5 Łyżek
groszek zielony konserwowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka.
  2. Wszystkie ryby umyć, pokroić na kawałki i również włożyć do garnka.
  3. Zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować na małym ogniu.
  4. Gdy ryba jest ugotowana wyjąć ją łyżką cedzakową, ostudzić i podzielić na mniejsze kawałki.
  5. Na dno naczynia, w którym ma być galareta umieścić groszek konserwowy odsączony z zalewy.
  6. Ugotowane marchewki pokroić w kostkę i również położyć w naczyniu na groszek.
  7. Na koniec wyłożyć kawałki ryby.
  8. Wywar jeżeli to konieczne przecedzić przez gęstą gazę lub ściereczkę.
  9. Odpowiednią ilość żelatyny dodać do gorącego wywaru i dokładnie wymieszać.
  10. Zalać rybę i warzywa schłodzonym wywarem.
  11. Odstawić do przestygnięcia a następnie do lodówki do stężenia na około 2 godziny.

Opis

rybka w galarecie...................

Podobne przepisy

Galareta drobiowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Galareta drobiowa

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!