Ryba w galarecie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryba w galarecie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976465842.jpeg&w=3840&q=75)
rybka w galarecie...................
0
0 / 0
rybka w galarecie...................
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 l woda
300 g dorsz świeży
300 g pstrag
300 g panga
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.25 szt. seler
1 szt. żelatyna
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
5 łyżka groszek zielony konserwowy
Przygotowanie
Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka.
Wszystkie ryby umyć, pokroić na kawałki i również włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować na małym ogniu.
Gdy ryba jest ugotowana wyjąć ją łyżką cedzakową, ostudzić i podzielić na mniejsze kawałki.
Na dno naczynia, w którym ma być galareta umieścić groszek konserwowy odsączony z zalewy.
Ugotowane marchewki pokroić w kostkę i również położyć w naczyniu na groszek.
Na koniec wyłożyć kawałki ryby.
Wywar jeżeli to konieczne przecedzić przez gęstą gazę lub ściereczkę.
Odpowiednią ilość żelatyny dodać do gorącego wywaru i dokładnie wymieszać.
Zalać rybę i warzywa schłodzonym wywarem.
Odstawić do przestygnięcia a następnie do lodówki do stężenia na około 2 godziny.