Ryba w galarecie

m7
Ryba w galarecie

0

0 / 0

rybka w galarecie...................

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 l woda

300 g dorsz świeży

300 g pstrag

300 g panga

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.25 szt. seler

1 szt. żelatyna

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

5 łyżka groszek zielony konserwowy

Przygotowanie


1

Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka.

2

Wszystkie ryby umyć, pokroić na kawałki i również włożyć do garnka.

3

Zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować na małym ogniu.

4

Gdy ryba jest ugotowana wyjąć ją łyżką cedzakową, ostudzić i podzielić na mniejsze kawałki.

5

Na dno naczynia, w którym ma być galareta umieścić groszek konserwowy odsączony z zalewy.

6

Ugotowane marchewki pokroić w kostkę i również położyć w naczyniu na groszek.

7

Na koniec wyłożyć kawałki ryby.

8

Wywar jeżeli to konieczne przecedzić przez gęstą gazę lub ściereczkę.

9

Odpowiednią ilość żelatyny dodać do gorącego wywaru i dokładnie wymieszać.

10

Zalać rybę i warzywa schłodzonym wywarem.

11

Odstawić do przestygnięcia a następnie do lodówki do stężenia na około 2 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1260

kcal

Białka

190

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły