Ryba w cieście naleśnikowym
m7
Jest to przepis szybki i smaczny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
146
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jest to przepis szybki i smaczny
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. olej
1 szt. panga
1 szt. jaja kurze całe
0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Robimy ciasto naleśnikowe: łączymy wszystkie składniki i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. Rybę kroimy na nieduże kawałki które maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni lub w głębokim tłuszu aż do zrumienienia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
146
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.