Ryba w cieście naleśnikowym

m7
Ryba w cieście naleśnikowym

0

0 / 0

Jest to przepis szybki i smaczny

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. olej

1 szt. panga

1 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Robimy ciasto naleśnikowe: łączymy wszystkie składniki i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy o konsystencji śmietany. Rybę kroimy na nieduże kawałki które maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni lub w głębokim tłuszu aż do zrumienienia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

146

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły