Ryba w brzoskwiniach

m7
Ryba w brzoskwiniach

0

0 / 0

Połączenie ryby z owocami.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg panga

500 g ketchup kotlin łagodny

3 szt. cebula

1 szt. brzoskwinia

3 szt. jajko

5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

1, 5 kg ryby pangi przyprawić wegetą, panierować w jajku i w mące, usmażyć na oleju.

2

SOS: 3 duże cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać jedną puszkę pokrojonych w kostkę brzoskwiń, dodać sok z brzoskwiń, dusić 5 minut. Następnie dodać cały duży keczup i to razem poddusić.

3

Rybę oraz sos przestudzić.

4

Następnie układać rybę warstwami i polewać sosem.

5

Idealna jako przystawka na przyjęcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

465

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły