Ryba w brzoskwiniach
m7
Połączenie ryby z owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Połączenie ryby z owocami.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg panga
500 g ketchup kotlin łagodny
3 szt. cebula
1 szt. brzoskwinia
3 szt. jajko
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
1, 5 kg ryby pangi przyprawić wegetą, panierować w jajku i w mące, usmażyć na oleju.
SOS: 3 duże cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać jedną puszkę pokrojonych w kostkę brzoskwiń, dodać sok z brzoskwiń, dusić 5 minut. Następnie dodać cały duży keczup i to razem poddusić.
Rybę oraz sos przestudzić.
Następnie układać rybę warstwami i polewać sosem.
Idealna jako przystawka na przyjęcia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
53
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.