Ryba smażona w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryba smażona w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550608.jpeg&w=3840&q=75)
smaczna rybka nie tylko na obiad
1
0 / 0
smaczna rybka nie tylko na obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
70 dag. filet rybny
15 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. piwo
0.50 szt. przyprawa do ryb
Przygotowanie
1
Filet skropić sokiem z cytryny następnie przyprawić przyprawą i oprószyć solą i pierzem.
2
Pozostawić na ok. 15 minut.
3
w tym czasie jajko wymieszać z 15 dag mąki i piwem.
4
Filety z ryby obtaczać a mące a następnie w przygotowanym cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor.