Ryba smażona w cieście

m7
Ryba smażona w cieście

0

0 / 0

smaczna rybka nie tylko na obiad

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka sok z cytryny

70 dek. filet rybny

15 dek. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. piwo

0.50 szt. przyprawa do ryb

Przygotowanie


1

Filet skropić sokiem z cytryny następnie przyprawić przyprawą i oprószyć solą i pierzem.

2

Pozostawić na ok. 15 minut.

3

w tym czasie jajko wymieszać z 15 dag mąki i piwem.

4

Filety z ryby obtaczać a mące a następnie w przygotowanym cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły