Ryba smażona w cieście
m7
smaczna rybka nie tylko na obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
smaczna rybka nie tylko na obiad
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka sok z cytryny
70 dag. filet rybny
15 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 szkl. piwo
0.50 szt. przyprawa do ryb
Przygotowanie
Filet skropić sokiem z cytryny następnie przyprawić przyprawą i oprószyć solą i pierzem.
Pozostawić na ok. 15 minut.
w tym czasie jajko wymieszać z 15 dag mąki i piwem.
Filety z ryby obtaczać a mące a następnie w przygotowanym cieście. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
616
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.