Ryba pod pierzynką

m7
Ryba pod pierzynką

1

0 / 0

Te rybę dobrze jest przygotować wieczorem, bo spożywa się ją po upływie kilku godzin.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg ryba

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

200 g papryka czerwona

300 g ogórek konserwowy

2 szt. cebula

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.

3

Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.

4

Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.

5

Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.

6

Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.

7

Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.

8

Upieczoną rybę ostudzić.

9

Przygotować naczynie z pokrywką.

10

Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.

11

Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.

12

Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły