Ryba pod pierzynką
m7
Te rybę dobrze jest przygotować wieczorem, bo spożywa się ją po upływie kilku godzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
580
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Te rybę dobrze jest przygotować wieczorem, bo spożywa się ją po upływie kilku godzin.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg ryba
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
200 g papryka czerwona
300 g ogórek konserwowy
2 szt. cebula
5 łyżka olej
Przygotowanie
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.
Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.
Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.
Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.
Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.
Upieczoną rybę ostudzić.
Przygotować naczynie z pokrywką.
Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.
Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.
Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
580
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.