Ryba pod pierzynką

m7
Ryba pod pierzynką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Te rybę dobrze jest przygotować wieczorem, bo spożywa się ją po upływie kilku godzin.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg ryba

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

200 g papryka czerwona

300 g ogórek konserwowy

2 szt. cebula

5 łyżka olej

Przygotowanie


Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Ułożyć na niej zamrożone kawałki ryby.

Wstawić do piekarnika, nastawić go na 150 stopni z termoobiegiem.

Zegar piekarnika ustawić na 45 minut i włączyć.

Gdy ryba się piecze przygotować pozostałe składniki.

Paprykę i cebulę obrać i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.

Wrzucić do miski, dodać sól i pieprz i oliwę i wymieszać.

Upieczoną rybę ostudzić.

Przygotować naczynie z pokrywką.

Na dnie naczynia położyć warstwę przygotowanych warzyw, na nie upieczone ryby, następnie warstwę warzyw, znowu rybę i tak na przemian.

Na wierzchu powinna znajdować się warstwa warzyw.

Przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

580

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły