Ryba po żydowsku

kontakt_1
Ryba po żydowsku

0

4 / 1

Ryba po żydowsku to znakomity pomysł na bożonarodzeniową potrawę. Do przygotowania jej będziesz potrzebować następujących składników: ryba, jajka, mąka tortowa, przecier pomidorowy, olej, rodzynki, cebula oraz natka pietruszki.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. ryba

2 szt. jaja l

100 g mąka puszysta tortowa lubella

250 przecier pomidorowy łowicz

80 olej

30 g rodzynki

3 szt. cebula

2 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Rodzynki zalej gorącą woda i pozostaw do ostygnięcia. Następnie odcedź.

2

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę przez kilka minut. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Gotuj do czasu, aż cebula zmięknie. Dodaj rodzynki, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 min.

3

Rybę dokładnie umyj. Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu. Rybę obtocz w jajku a następnie w mące. Usmaż na rozgrzanym oleju.

4

Na usmażoną rybę nałóż porcję sosu i kilka listków natki pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

383

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły