0

Składniki

4 Sztuki
Ryba
2 Sztuki
jajka
100 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
250 Mililitrów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
80 Mililitrów
olej
30 Gramów
rodzynki
3 Sztuki
cebula
2 Pęczki
Natka pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rodzynki zalej gorącą woda i pozostaw do ostygnięcia. Następnie odcedź.
  2. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulę przez kilka minut. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Gotuj do czasu, aż cebula zmięknie. Dodaj rodzynki, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i gotuj jeszcze 5 min.
  3. Rybę dokładnie umyj. Jajka roztrzep z dodatkiem soli i pieprzu. Rybę obtocz w jajku a następnie w mące. Usmaż na rozgrzanym oleju.
  4. Na usmażoną rybę nałóż porcję sosu i kilka listków natki pietruszki.

Podobne przepisy

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Cieciorka w pomidorowym sosie curry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!