Ryba po żydowsku
m7
przepis od Teściowej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
przepis od Teściowej
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.25 szkl. ocet
1 szkl. woda
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
2 łyżka bułka tarta
75 dag. filet rybny
Przygotowanie
Filety rybne smażymy na patelni z panierce z bułki tartej. Resztę składników (oprócz filetów i bułki tartej) łączymy w rondelku dokładnie mieszając. Taką zalewę zagotowujemy i zalewamy nią rybę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
206
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.