0

Składniki

300 Gramów
polędwica z dorsza
1 Sztuka
jajko
150 Gramów
bułka tarta
2 Szczypty
sól, pieprz
4 Łyżki
olej
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
Mały seler
6 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
1 Łyżeczka
cukier
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę opłukać i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą oraz pieprzem. Jajko roztrzepać i zamoczyć w nim rybę, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zezłocenia się panierki.
  2. Rybę zdjąć i na tą samą patelnię ponownie wlać olej i podgrzać. Zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Warzywa zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i podsmażyć.
  3. Następnie dodać ketchup, wymieszać, doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Rybę umieścić w naczyniu, na wierzch ułożyć farsz i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

Opis

Szukasz przepisu na pyszną rybę po grecku? Mamy dla Ciebie recepturę z dodatkowym, wyjątkowym składnikiem. Sprawdź!

Podobne przepisy

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!