Example thumb
1

Składniki

1.2 Kilograma
Mintaj świeży
0.5 Kilograma
pieczarki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
3 Sztuki
marchew
5 Sztuk
nać pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
por
2 Łyżki
przecier pomidorowy
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety rybne kroimy na kawałki według uznania, solimy.
  2. Obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
  3. Pieczarki myjemy i parzymy we wrzątku około 15 minut.
  4. Warzywa - marchew, pietruszkę i seler - obieramy i trzemy na tartce o grubych oczkach.
  5. Por - białą część - kroimy w pół-krążki.
  6. Pieczarki kroimy w paski.
  7. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa, lekko je podsmażamy.
  8. Dodajemy przecier pomidorowy rozmieszany w jednej szklance wody. Dodajemy sól i pieprz. Dusimy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
  9. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch kładziemy warzywa i zapiekamy w piekarniku około 10 minut.
  10. Podajemy z pieczywem.
  11. Smakuje na ciepło i na zimno.

Opis

Idealna na imprezę.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!