1

Składniki

1.2 Kilograma
Mintaj świeży
0.5 Kilograma
pieczarki
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
3 Sztuki
marchew
5 Sztuk
nać pietruszki
1 Sztuka
seler
1 Sztuka
por
2 Łyżki
przecier pomidorowy
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety rybne kroimy na kawałki według uznania, solimy.
  2. Obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
  3. Pieczarki myjemy i parzymy we wrzątku około 15 minut.
  4. Warzywa - marchew, pietruszkę i seler - obieramy i trzemy na tartce o grubych oczkach.
  5. Por - białą część - kroimy w pół-krążki.
  6. Pieczarki kroimy w paski.
  7. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa, lekko je podsmażamy.
  8. Dodajemy przecier pomidorowy rozmieszany w jednej szklance wody. Dodajemy sól i pieprz. Dusimy tak długo, aż warzywa będą miękkie.
  9. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch kładziemy warzywa i zapiekamy w piekarniku około 10 minut.
  10. Podajemy z pieczywem.
  11. Smakuje na ciepło i na zimno.

Opis

Idealna na imprezę.

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Spaghetti z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z warzywami

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodki...

Przepis
Średni Do 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!