Ryba po grecku wg Honoraty

m7
Ryba po grecku wg Honoraty

1

0 / 0

Znana wszystkim ryba po grecku, pyszna i idealna na święta lub postne piątki.

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg panga

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka czerwona słodka

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. cebula

0.50 szt. seler

1 szt. por

1 szt. przecier pomidorowy łowicz

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Rybę usmażyć na oleju.

2

Jarzyny zetrzeć na tarce,włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.

3

Następnie dodać przecier pomidorowy i dusić na małym ogniu przez 10 minut.

4

Rybę ułożyć na półmisku i polać tymże sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły