Ryba po grecku wg Honoraty
m7
Znana wszystkim ryba po grecku, pyszna i idealna na święta lub postne piątki.
1
0 / 0
Znana wszystkim ryba po grecku, pyszna i idealna na święta lub postne piątki.
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg panga
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. cebula
0.50 szt. seler
1 szt. por
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Rybę usmażyć na oleju.
2
Jarzyny zetrzeć na tarce,włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.
3
Następnie dodać przecier pomidorowy i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
4
Rybę ułożyć na półmisku i polać tymże sosem.