Ryba po grecku na szybko

maspexdigital
Ryba po grecku na szybko

0

3.6 / 16

Szybki i prosty przepis na tradycyjną rybę po grecku.

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g polędwica z dorsza

1 szt. jajko

0.75 szkl. bułka tarta

0.25 szkl. olej

1 łyżecz. sól

2 szczyp. pieprz

1 szt. por

1 szt. cebula

1 szt. marchew

1 szt. pietruszka

1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%

150 bulion warzywny krakus

1 łyżka suszona włoszczyzna

2 łyżka olej

1 łyżecz. cukier

Przygotowanie


1

Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą oraz pieprzem.

2

W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajko, a do drugiego wsypać bułkę tartą.

3

Rybę zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

4

Usmażoną rybę umieścić w głębszym półmisku.

5

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę oraz pokrojony por (tylko białą część).

6

Na tarce zetrzeć marchewkę oraz pietruszkę i przełożyć na patelnię, 2-3 minuty podsmażyć, a następnie dodać koncentrat pomidorowy Łowicz i wlać bulion warzywny.

7

Dusić około 5 minut.

8

Doprawić solą, cukrem oraz pieprzem.

9

Lekko ciepły farsz umieścić na wierzchu ryby.

10

Wstawić na noc do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły