0

Składniki

300 Gramów
polędwica z dorsza
1 Sztuka
jajko
0.75 Szklanki
bułka tarta
0.25 Szklanki
olej
1 Łyżeczka
sól
2 Szczypty
pieprz
1 Sztuka
por
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
ingridient
Saszetka koncentratu pomidorowego Łowicz 30%
150 Mililitrów
ingridient
bulion warzywny Krakus
1 Łyżka
suszona włoszczyzna
2 Łyżki
olej
1 Łyżeczka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i oprószyć solą oraz pieprzem.
  2. W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajko, a do drugiego wsypać bułkę tartą.
  3. Rybę zamoczyć w jajku, następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
  4. Usmażoną rybę umieścić w głębszym półmisku.
  5. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę oraz pokrojony por (tylko białą część).
  6. Na tarce zetrzeć marchewkę oraz pietruszkę i przełożyć na patelnię, 2-3 minuty podsmażyć, a następnie dodać koncentrat pomidorowy Łowicz i wlać bulion warzywny.
  7. Dusić około 5 minut.
  8. Doprawić solą, cukrem oraz pieprzem.
  9. Lekko ciepły farsz umieścić na wierzchu ryby.
  10. Wstawić na noc do lodówki.

Opis

Szybki i prosty przepis na tradycyjną rybę po grecku.

Podobne przepisy

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!