0

Składniki

1.33 Opakowania
ingridient
Sos słodko-kwaśny Łowicz
400 Gramów
dorsz
266.67 Grama
płatki kukurydziane
2.67 Sztuki
jajka
1.33 Szczypty
sól, pieprz
1.33 Sztuki
por
2.67 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pora umyj i pokrój w piórka. Podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  2. Rybę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Przypraw solą i pieprzem i pokrój na 2 cm paski lub kwadraty.
  3. Płatki kukurydziane zblenduj na drobne kawałeczki. Rybę zamocz w jajku, następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych i smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  4. W naczyniu ułóż warstwę pora, następnie sos słodko-kwaśny, usmażone kawałki ryby w panierce oraz warstwę sosu.
  5. Możesz podać wszystko w jednej dużej formie lub w małych indywidualnych.

Podobne przepisy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Łatwy Do 40 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Schab po warszawsku

Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!