0

Składniki

1.33 Opakowania
ingridient
Sos słodko-kwaśny Łowicz
400 Gramów
Dorsz
266.67 Grama
płatki kukurydziane
2.67 Sztuki
jajka
1.33 Szczypty
sól, pieprz
1.33 Sztuki
por
2.67 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pora umyj i pokrój w piórka. Podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  2. Rybę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Przypraw solą i pieprzem i pokrój na 2 cm paski lub kwadraty.
  3. Płatki kukurydziane zblenduj na drobne kawałeczki. Rybę zamocz w jajku, następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych i smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  4. W naczyniu ułóż warstwę pora, następnie sos słodko-kwaśny, usmażone kawałki ryby w panierce oraz warstwę sosu.
  5. Możesz podać wszystko w jednej dużej formie lub w małych indywidualnych.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!