0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Sos słodko-kwaśny Łowicz
300 Gramów
dorsz
200 Gramów
płatki kukurydziane
2 Sztuki
jajka
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
por
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pora umyj i pokrój w piórka. Podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem.
  2. Rybę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Przypraw solą i pieprzem i pokrój na 2 cm paski lub kwadraty.
  3. Płatki kukurydziane zblenduj na drobne kawałeczki. Rybę zamocz w jajku, następnie w zmielonych płatkach kukurydzianych i smaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
  4. W naczyniu ułóż warstwę pora, następnie sos słodko-kwaśny, usmażone kawałki ryby w panierce oraz warstwę sosu.
  5. Możesz podać wszystko w jednej dużej formie lub w małych indywidualnych.

Podobne przepisy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Ryba na zimno w warzywach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba na zimno w warzywach

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Ryba po żydowsku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba po żydowsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!