Ryba po grecku

m7
Ryba po grecku

0

0 / 0

Ryba po grecku nie tylko na wigilię.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. cukier

1 szkl. bułka tarta

2 szt. filet rybny

3 szt. marchew

1 szt. cebula

1 szt. przyprawa do ryb

2 szt. jajko

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Ryby posypujemy przyprawą.

2

Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.

3

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.

4

Doprawiamy do smaku solą,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.

5

Rybę obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.

6

Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.

7

Przykrywamy pozostałą częścią.

8

Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły