0

Składniki

1 Łyżeczka
cukier
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
Filet rybny
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przyprawa do ryb
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
koncentrat pomidorowy
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryby posypujemy przyprawą.
  2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  3. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  4. Doprawiamy do smaku solą,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
  5. Rybę obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.
  6. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.
  7. Przykrywamy pozostałą częścią.
  8. Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

Opis

Ryba po grecku nie tylko na wigilię.

Podobne przepisy

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!