0

Składniki

1 Łyżeczka
cukier
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
Filet rybny
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przyprawa do ryb
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryby posypujemy przyprawą.
  2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  3. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  4. Doprawiamy do smaku solą,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
  5. Rybę obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.
  6. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.
  7. Przykrywamy pozostałą częścią.
  8. Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

Opis

Ryba po grecku nie tylko na wigilię.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!