Ryba po grecku
m7
Ryba po grecku nie tylko na wigilię.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ryba po grecku nie tylko na wigilię.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. cukier
1 szkl. bułka tarta
2 szt. filet rybny
3 szt. marchew
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do ryb
2 szt. jajko
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Ryby posypujemy przyprawą.
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Doprawiamy do smaku solą,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
Rybę obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.
Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.
Przykrywamy pozostałą częścią.
Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
217
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.