0

Składniki

1 Łyżeczka
cukier
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
Filet rybny
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przyprawa do ryb
2 Sztuki
jajko
2 Łyżki
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryby posypujemy przyprawą.
  2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  3. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
  4. Doprawiamy do smaku solą,cukrem i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
  5. Rybę obtaczamy w jajku i tartej bułce i obsmażamy.
  6. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby.
  7. Przykrywamy pozostałą częścią.
  8. Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

Opis

Ryba po grecku nie tylko na wigilię.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!