0

Składniki

1 Kilogram
Filet rybny
1 Szczypta
sól
200 Gramów
koncentrat pomidorowy
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
pieprz
3 Łyżki
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewki oraz pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obieramy kroimy w piórka.
  3. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa i smażymy 10-25 minut. Następnie warzywa podlewamy niewielką ilością wody, wkładamy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego. Dodajemy także koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy 40-50 minut.
  4. Filety rybne płuczemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
  5. Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Zanurzamy w nim kawałki ryby, a następnie panierujemy w mące.
  6. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  7. Po usmażeniu kawałki ryby układamy na półmisku, przykrywamy warzywami.

Opis

Zawsze szybko znika ze stołu.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!