Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Filet rybny
1 Szczypta
sól
200 Gramów
koncentrat pomidorowy
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
pieprz
3 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Marchewki oraz pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obieramy kroimy w piórka.
  3. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa i smażymy 10-25 minut. Następnie warzywa podlewamy niewielką ilością wody, wkładamy listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego. Dodajemy także koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy 40-50 minut.
  4. Filety rybne płuczemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
  5. Na talerzyku roztrzepujemy jajka. Zanurzamy w nim kawałki ryby, a następnie panierujemy w mące.
  6. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  7. Po usmażeniu kawałki ryby układamy na półmisku, przykrywamy warzywami.

Opis

Zawsze szybko znika ze stołu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!