Ryba po grecku

m7
Ryba po grecku

0

0 / 0

Po prostu smaczna rybka po grecku

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 olej

1.50 kg filet rybny

1 łyżecz. pieprz

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

6 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka sól

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.

2

Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.

3

Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

4

Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.

5

Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

777

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły