Ryba po grecku
m7
0
0 / 0
0
Po prostu smaczna rybka po grecku
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 olej
1.50 kg filet rybny
1 łyżeczka pieprz
100 gr lubella mąka puszysta uniwersalna
6 szt marchew
2 szt korzeń pietruszki
2 szt liść laurowy
2 szt ziele angielskie
1 szt koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka sól
0.50 szt seler
Przygotowanie
1
Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.
2
Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
3
Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
4
Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
5
Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.