0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Filet rybny
1 Łyżeczka
pieprz
100 Gramów
mąka
6 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.
  2. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
  3. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  4. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
  5. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Opis

Po prostu smaczna rybka po grecku

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!