Ryba po grecku

m7
Ryba po grecku

0

0 / 0

Po prostu smaczna rybka po grecku

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 olej

1.50 kg filet rybny

1 łyżeczka pieprz

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

6 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka sól

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.

2

Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.

3

Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

4

Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.

5

Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły