0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Filet rybny
1 Łyżeczka
pieprz
100 Gramów
mąka
6 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.
  2. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
  3. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  4. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
  5. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Opis

Po prostu smaczna rybka po grecku

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!