Example thumb
0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1.5 Kilograma
Filet rybny
1 Łyżeczka
pieprz
100 Gramów
mąka
6 Sztuk
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
sól
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju.
  2. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce.
  3. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  4. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku.
  5. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Opis

Po prostu smaczna rybka po grecku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!