Ryba po grecku

m7
Ryba po grecku

2

5 / 1

Ryba w sosie warzywnym. Doskonała na zimno i na ciepło

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 kg filet

0.50 kg marchew

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.25 l olej

0.50 szkl. bułka tarta

2 szt. pietruszka

0.50 szt. seler

3 szt. cebula

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. liść laurowy

5 szt. ziarno ziela angielskiego

1 szt. jajo

Przygotowanie


1

Warzywa umyć, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wrzucić na rozgrzany olej, dodać listek laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem do zmięknięcia.

2

Dodać cebulę pokrojoną w półplastry i jeszcze chwilę dusić, na koniec dodać koncentrat. Jeżeli sos jest za gesty - dolewam trochę wody, sole i pieprze do smaku.

3

Rybę pokroić na kawałki, obtoczyć w jajku i bułce, usmażyć na głębokim tłuszczu. W głębokim naczyniu przekładam na zmianę ryby i sos.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

675

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły