Ryba pieczona z kukurydzą grillowaną

kontakt_1
Ryba pieczona z kukurydzą grillowaną

0

0 / 0

Ryba pieczona z kukurydzą grillowaną, czyli smaczny, szybki i pożywny duet, który sprawdzi się na wiele okazji — zarówno na obiad, jak i grilla lub piknik na świeżym powietrzu. Całość możesz serwować z sałatką, chrupiącymi warzywami lub ziemniaczkami. Jeżeli chcesz poczuć się jak na wakacjach nad morzem, koniecznie spróbuj pieczonej ryby z kukurydzą grillowaną!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. pstrag

1 szt. cytryna

100 g masło

1 pęcz. natka pietruszki

2 szt. kukurydza

2 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Rybę nadziewamy plastrami cytryny, masłem oraz świeżą pietruszką i solimy zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 lub na grillu do momentu kiedy mięso będzie białe i miękkie.

2

Odchylamy liście kukurydzy nie usuwając liści. Płuczemy pod bieżąca wodą, żeby usunąć potencjalne zanieczyszczenia. Następnie ziarna kukurydzy solimy pod liśćmi. Tak przygotowaną kukurydzę kładziemy na grill i obracamy co około 5 min z każdej strony. Cala kukurydza powinna być gotowa w około 20- 25 min. Kukurydzę następnie obieramy z liści i kroimy na około 2-3 cm kawałki.

3

Po upieczeniu ryby podajemy ją z grillowaną kukurydzą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

851

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły