Ryba pieczona w foli

m7
Ryba pieczona w foli

0

0 / 0

dietetyczna ryba

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

4 szczyp. przyprawa do ryb

4 szt. filet rybny

2 łyżka masło

2 łyżka koper ogrodowy

Przygotowanie


1

filety (ja miałam filety z mintaja) nacieramy świeżomielonym pieprzem z obu stron, układamy na brytfance wyłożoną folią auluminiową, posypujemy przyprawą do ryb oraz posiekanym koperkiem (świeżym lub mrożonym) na każdy filet układamy ok pół łyzki masła, folie szczelnie zawijamy, do brytfanki mozna wlac pół szklanki wody aby nic nie przywarło, pieczemy ok 40 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

222

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły