Example thumb
1

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Szklanka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
Mintaj świeży
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
por
1 Sztuka
Pikle
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
Ketchup kotlin
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rybę osuszamy, kroimy na połówki, polewamy cytryną, przyprawiamy solą, odstawiamy.
  2. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody, dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)
  3. Przepis na pikle znajdziecie w moich przepisach:)
  4. Mieszamy wszystko razem, dodajemy ketchup.
  5. Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!

Opis

Pyszne, proste danie :) Polecam!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!