Ryba na zimno w warzywach
m7
Pyszne, proste danie idealne na Boże Narodzenie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2576
kcal
Białka
520
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne, proste danie idealne na Boże Narodzenie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szkl. groszek zielony konserwowy
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
4 szt. mintaj świeży
4 szt. marchew
2 szt. por
1 szt. pikle
1 szt. olej
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Rybę osuszyć, pokroić na połówki, polać cytryną, przyprawić solą. Odstawiać.
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki. Warzywa zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę kucharka, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pikle pokroić na mniejsze kawałki.
Wymieszać wszystko razem, dodać ketchup.
Rybę panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju. W pojemniku układać połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykryć kołderką warzyw. Podawać na zimno. Pychotka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2576
kcal
Białka
520
gram
Węglowodany
65
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.