1

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Szklanka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
Mintaj świeży
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
por
1 Sztuka
Pikle
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
ketchup kotlin
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę osuszamy, kroimy na połówki, polewamy cytryną, przyprawiamy solą, odstawiamy.
  2. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody, dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)
  3. Przepis na pikle znajdziecie w moich przepisach:)
  4. Mieszamy wszystko razem, dodajemy ketchup.
  5. Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!

Opis

Pyszne, proste danie :) Polecam!

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!