Ryba na zimno w warzywach

m7
Ryba na zimno w warzywach

1

0 / 0

Pyszne, proste danie idealne na Boże Narodzenie.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 szkl. groszek zielony konserwowy

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

4 szt. mintaj świeży

4 szt. marchew

2 szt. por

1 szt. pikle

1 szt. olej

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Rybę osuszyć, pokroić na połówki, polać cytryną, przyprawić solą. Odstawiać.

2

Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki. Warzywa zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę kucharka, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pikle pokroić na mniejsze kawałki.

3

Wymieszać wszystko razem, dodać ketchup.

4

Rybę panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju. W pojemniku układać połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykryć kołderką warzyw. Podawać na zimno. Pychotka!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2576

kcal

Białka

520

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły