Ryba na zimno w warzywach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ryba na zimno w warzywach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3524-1702057705570.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, proste danie idealne na Boże Narodzenie.
1
0 / 0
Pyszne, proste danie idealne na Boże Narodzenie.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szkl. groszek zielony konserwowy
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
4 szt. mintaj świeży
4 szt. marchew
2 szt. por
1 szt. pikle
1 szt. olej
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Rybę osuszyć, pokroić na połówki, polać cytryną, przyprawić solą. Odstawiać.
Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki. Warzywa zalać szklanką wody, dodać łyżeczkę kucharka, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pikle pokroić na mniejsze kawałki.
Wymieszać wszystko razem, dodać ketchup.
Rybę panierować w mące, smażyć na rozgrzanym oleju. W pojemniku układać połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykryć kołderką warzyw. Podawać na zimno. Pychotka!