1

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Szklanka
groszek zielony konserwowy
4 Sztuki
Mintaj świeży
4 Sztuki
marchew
2 Sztuki
por
1 Sztuka
Pikle
1 Sztuka
olej
2 Łyżki
ketchup kotlin
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę osuszamy, kroimy na połówki, polewamy cytryną, przyprawiamy solą, odstawiamy.
  2. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por pokroić w krążki, zalewamy szklanką wody, dodajemy łyżeczkę kucharka, gotujemy do miękkości, odcedzamy, ostudzamy. Pikle kroimy na mniejsze kawałki (mogą być inne:)
  3. Przepis na pikle znajdziecie w moich przepisach:)
  4. Mieszamy wszystko razem, dodajemy ketchup.
  5. Rybę panierujemy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju. W pojemniku układamy połowę warzyw, następnie usmażoną rybę i przykrywamy kołderką warzyw. Podajemy na zimno. Pychotka!

Opis

Pyszne, proste danie :) Polecam!

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-poro...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z wieprzowymi klopsikami w sosie śmietanowo-porowym

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Placuszki z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placuszki z awokado

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!