Ryba na słodko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Ryba na słodko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660765.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba na słodko to propozycja, którą wszyscy dobrze znają. Zaskocz swoich gości słodką modyfikacją! Limonka oznacza kwaskowość, miód – słodycz, a ryba w limonkowo-miodowej wersji - zachwycające danie, o którym ciężko przestać marzyć.
0
5 / 1
Ryba na słodko to propozycja, którą wszyscy dobrze znają. Zaskocz swoich gości słodką modyfikacją! Limonka oznacza kwaskowość, miód – słodycz, a ryba w limonkowo-miodowej wersji - zachwycające danie, o którym ciężko przestać marzyć.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
15 g mąka lubella puszysta poznańska
0.50 kg filet z mintaja
100 miód
2 szt. limonka
1 pęcz. pietruszka
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Filety rozmrażamy. Wyciśnięty sok z dwóch limonek łączymy z miodem, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami.
W gotowej marynacie namaczamy rybę przez około 2 godziny. Rybę wyjmujemy z marynaty, obsuszamy i panierujemy w mące Lubella .
Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie, Podajemy z posiekaną natką pietruszki.