Ryba na słodko
lubella
Ryba na słodko to propozycja, którą wszyscy dobrze znają. Zaskocz swoich gości słodką modyfikacją! Limonka oznacza kwaskowość, miód – słodycz, a ryba w limonkowo-miodowej wersji - zachwycające danie, o którym ciężko przestać marzyć.
0
5 / 1
Ryba na słodko to propozycja, którą wszyscy dobrze znają. Zaskocz swoich gości słodką modyfikacją! Limonka oznacza kwaskowość, miód – słodycz, a ryba w limonkowo-miodowej wersji - zachwycające danie, o którym ciężko przestać marzyć.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
15 g mąka lubella puszysta poznańska
0.50 kg filet z mintaja
100 miód
2 szt. limonka
1 pęcz. pietruszka
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżka olej
Przygotowanie
Filety rozmrażamy. Wyciśnięty sok z dwóch limonek łączymy z miodem, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami.
W gotowej marynacie namaczamy rybę przez około 2 godziny. Rybę wyjmujemy z marynaty, obsuszamy i panierujemy w mące Lubella .
Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie, Podajemy z posiekaną natką pietruszki.