Ryba na słodko

lubella
Ryba na słodko

0

5 / 1

Ryba na słodko to propozycja, którą wszyscy dobrze znają. Zaskocz swoich gości słodką modyfikacją! Limonka oznacza kwaskowość, miód – słodycz, a ryba w limonkowo-miodowej wersji - zachwycające danie, o którym ciężko przestać marzyć.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

15 g mąka lubella puszysta poznańska

0.50 kg filet z mintaja

100 miód

2 szt. limonka

1 pęcz. pietruszka

1 szcz. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Filety rozmrażamy. Wyciśnięty sok z dwóch limonek łączymy z miodem, posiekaną natką pietruszki oraz przyprawami.

2

W gotowej marynacie namaczamy rybę przez około 2 godziny. Rybę wyjmujemy z marynaty, obsuszamy i panierujemy w mące Lubella .

3

Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie, Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły