Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym

Łowicz
Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym

0

3.5 / 2

Kto powiedział, że ryba po grecku zarezerwowana jest tylko na święta? Wypróbuj przepis na naszą wersję tego dania w sosie słodko - kwaśnym. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym, polej ją sosem Łowicz, zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, jednocześnie gotuj soczewicę około pół godziny. Gotową rybę z soczewicą posyp pietruszką.

?

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Przygotowanie


1

Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz.

2

Zapiekaj 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180C.

3

W tym czasie gotuj soczewicę na sypko - przez ok. 25 min. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania.

4

Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

740

kcal

Białka

72

gram

Węglowodany

96

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły