Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10363-1702058216125.jpeg&w=3840&q=75)
Kto powiedział, że ryba po grecku zarezerwowana jest tylko na święta? Wypróbuj przepis na naszą wersję tego dania w sosie słodko - kwaśnym. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym, polej ją sosem Łowicz, zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, jednocześnie gotuj soczewicę około pół godziny. Gotową rybę z soczewicą posyp pietruszką.
0
3.5 / 2
Kto powiedział, że ryba po grecku zarezerwowana jest tylko na święta? Wypróbuj przepis na naszą wersję tego dania w sosie słodko - kwaśnym. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym, polej ją sosem Łowicz, zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, jednocześnie gotuj soczewicę około pół godziny. Gotową rybę z soczewicą posyp pietruszką.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Przygotowanie
Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz.
Zapiekaj 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180C.
W tym czasie gotuj soczewicę na sypko - przez ok. 25 min. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania.
Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.