Ryba a la po grecku w sosie słodko-kwaśnym
Łowicz
Kto powiedział, że ryba po grecku zarezerwowana jest tylko na święta? Wypróbuj przepis na naszą wersję tego dania w sosie słodko - kwaśnym. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym, polej ją sosem Łowicz, zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, jednocześnie gotuj soczewicę około pół godziny. Gotową rybę z soczewicą posyp pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
740
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
Kto powiedział, że ryba po grecku zarezerwowana jest tylko na święta? Wypróbuj przepis na naszą wersję tego dania w sosie słodko - kwaśnym. Ułóż rybę w naczyniu żaroodpornym, polej ją sosem Łowicz, zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, jednocześnie gotuj soczewicę około pół godziny. Gotową rybę z soczewicą posyp pietruszką.
?
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Przygotowanie
Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz.
Zapiekaj 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180C.
W tym czasie gotuj soczewicę na sypko - przez ok. 25 min. Sól dodaj dopiero pod koniec gotowania.
Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
740
kcal
Białka
72
gram
Węglowodany
96
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.