Ruskie pierogi

m7
Ruskie pierogi

2

0 / 0

dla wielbicieli pierogów

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. sól, pieprz

300 g twaróg półtłusty

300 g ziemniaki ugotowane

3 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.

2

Podsmażoną cebulkę łączymy ze zmielonymi ziemniakami i zmielonym serem.Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem do smaku.

3

Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.N a każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.

4

Gotujemy we wrzącej wodzie około minuty od wypłynięcia.

5

Podajemy z podsmażoną cebulką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły