Ruskie pierogi
m7
dla wielbicieli pierogów
2
0 / 0
dla wielbicieli pierogów
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. sól, pieprz
300 g twaróg półtłusty
300 g ziemniaki ugotowane
3 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.
2
Podsmażoną cebulkę łączymy ze zmielonymi ziemniakami i zmielonym serem.Doprawiamy solą i ewentualnie pieprzem do smaku.
3
Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.N a każdy krążek nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.
4
Gotujemy we wrzącej wodzie około minuty od wypłynięcia.
5
Podajemy z podsmażoną cebulką.