Rurki z tuńczykiem

goodfoodlover
Rurki z tuńczykiem

Średnia 4 / 1

Oceń!

Superekspresowy przepis na rurki z tuńczykiem i zieloną fasolką szparagową - dowód na to, że można przyrządzić coś szybko, nie rezygnując z walorów smakowych. Do wykonania dania wystarczy Ci jedynie 15 minut! Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0

100 g tuńczyk w sosie własnym

100 g fasolka szparagowa zielona

1 szt. papryka

1 szt. cebula

1 szt. lubella szybko z patelni rurki z tuńczykiem

2 łyżka olej

Przygotowanie


Dodaj tuńczyka i duś przez 5 minut.

Pokrojoną cebulę i paprykę podsmaż na patelni.

Dolej sos i mieszaj aż zgęstnieje. Dodaj makaron i fasolkę szparagową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

228

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły