Rurki z sosem mięsno-pieczarkowym

m7
Rurki z sosem mięsno-pieczarkowym

0

0 / 0

Rurki z sosem. Proste i smaczne.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szcz. sól, pieprz

500 g makaron

400 g wieprzowina łopatka

400 g pieczarki

1 szt. cebula

1 łyżka koper ogrodowy

3 łyżka olej

0.50 łyżeczka przyprawa maggi

Przygotowanie


1

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.

2

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania.

3

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.

4

Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki.

5

Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło.

6

Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości.

7

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku.

8

Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go.

9

Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności.

10

Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły