Rurki z sosem mięsno-pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rurki z sosem mięsno-pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975247047.jpeg&w=3840&q=75)
Rurki z sosem. Proste i smaczne.
0
0 / 0
Rurki z sosem. Proste i smaczne.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
500 g makaron
400 g wieprzowina łopatka
400 g pieczarki
1 szt. cebula
1 łyżka koper ogrodowy
3 łyżka olej
0.50 łyżecz. przyprawa maggi
Przygotowanie
Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić wg uznania.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać pokrojoną cebulkę, chwile podsmażać i dodać pieczarki.
Wszystko przyrumienić mieszając, aby się nie przypaliło.
Podlać około 1 litrem wody, i dusić prawie do miękkości.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać koperek i doprawić do smaku.
Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić sos zagotowując go.
Ewentualnie jeszcze doprawić w miarę konieczności.
Makaron ugotować wg przepisu, nałożyć na talerz i polać sosem.