0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 12%
350 Mililitrów
woda
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
0.5 Litra
śmietana
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
25 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto ,zrobić kulę i włożyć na 2 godz do lodówki.
  2. Ciasto rozwałkować i pociąć na paski 3 cm szerokie i zawijać na foremki(rurki)zaczynając od wąskiej strony.
  3. Rurkę na jednej połowie posmarować jajkiem i obtoczyć w cukrze.
  4. Piec na złoto.Zdejmujemy z foremek zaraz po wyjęciu z piekarnika.
  5. Ptasie mleczko
  6. Zagotować wodę wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.Odłożyć do stężenia.
  7. Zimną kremówkę ubić na sztywno , wlać tężejącą galaretkę i chwilkę miksować do połączenia składników.
  8. Za pomocą szprycy napełnić rurki.

Opis

Rurki które uwielbia cała rodzina

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz.

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!