0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 12%
350 Mililitrów
woda
0.5 Kilograma
mąka pszenna tortowa
0.5 Litra
śmietana
0.5 Szklanki
cukier
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
galaretka cytrynowa
25 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto ,zrobić kulę i włożyć na 2 godz do lodówki.
  2. Ciasto rozwałkować i pociąć na paski 3 cm szerokie i zawijać na foremki(rurki)zaczynając od wąskiej strony.
  3. Rurkę na jednej połowie posmarować jajkiem i obtoczyć w cukrze.
  4. Piec na złoto.Zdejmujemy z foremek zaraz po wyjęciu z piekarnika.
  5. Ptasie mleczko
  6. Zagotować wodę wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.Odłożyć do stężenia.
  7. Zimną kremówkę ubić na sztywno , wlać tężejącą galaretkę i chwilkę miksować do połączenia składników.
  8. Za pomocą szprycy napełnić rurki.

Opis

Rurki które uwielbia cała rodzina

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Przepis
Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!