Rurki z ciasta francuskiego z pesto

m7
Rurki z ciasta francuskiego z pesto

1

0 / 0

Smaczna zakąska np.: do piwa

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

25 zielone pesto

200 g ciasto francuskie

100 g mozzarella

5 g margaryna zwykła

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty mniej więcej 7x7 cm. Każdy kwadracik smarować pesto na to kłaść kwadracik mozzarelli- około 1cm kwadratowy. Zwijać ciasno jak rurkę i spinać wykałaczką. Blachę wysmarować margaryną i posypać bułka tartą. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.Dobre i na ciepło i na zimno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły