3

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka Lubella Puszysta
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
0.75 Szklanki
bulion
1 Sztuka
Pierś z kurczaka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Śmietana 30%
1 Sztuka
cebula dymka
10 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. Cebulę siekamy na drobne kawałki. Na patelni podgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku i podsmażamy. Dodajemy pieczarki i lekko dusimy pod przykryciem przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas mieszając.
  3. Całość zalewamy bulionem wymieszanym z mąką, dodajemy śmietanę i podgrzewamy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Makaron układamy na talerzu, polewamy sosem i przybieramy pokrojoną cebulą dymką.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Makaron wiosenny

Przepis
Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!