3

Składniki

2 Łyżki
ingridient
mąka Lubella Puszysta
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
0.75 Szklanki
bulion
1 Sztuka
Pierś z kurczaka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Śmietana 30%
1 Sztuka
cebula dymka
10 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. Cebulę siekamy na drobne kawałki. Na patelni podgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku i podsmażamy. Dodajemy pieczarki i lekko dusimy pod przykryciem przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas mieszając.
  3. Całość zalewamy bulionem wymieszanym z mąką, dodajemy śmietanę i podgrzewamy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Makaron układamy na talerzu, polewamy sosem i przybieramy pokrojoną cebulą dymką.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!