Example thumb
3

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
0.75 Szklanki
bulion
1 Sztuka
Pierś z kurczaka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Śmietana 30%
1 Sztuka
cebula dymka
10 Sztuk
pieczarki
2 Łyżki
Mąka Lubella Puszysta
3 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
  2. Cebulę siekamy na drobne kawałki. Na patelni podgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone mięso, przyprawiamy do smaku i podsmażamy. Dodajemy pieczarki i lekko dusimy pod przykryciem przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas mieszając.
  3. Całość zalewamy bulionem wymieszanym z mąką, dodajemy śmietanę i podgrzewamy mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Makaron układamy na talerzu, polewamy sosem i przybieramy pokrojoną cebulą dymką.

Opis

Pyszne danie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!