Rurki pełnoziarniste z warzywami i serem

m7
Rurki pełnoziarniste z warzywami i serem

0

0 / 0

Makaron pełnoziarnisty z warzywami - szybkie i zdrowe danie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


44 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g makaron penne lubella pełne ziarno

1 szt. cebula

1 szt. kukurydza

4 szt. seler

1 szt. szczypiorek

1 łyżka mleko

5 dag. parmezan

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente.

2

Zeszklij na maśle poszatkowaną cebulkę, dodaj pokrojony w cienkie plasterki seler naciowy, dodaj kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem. na końcu dodaj szczypior.

3

Na porcje makaronu nałóż warzywa i posyp startym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

52

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły