Rurki pełnoziarniste z warzywami i serem
m7
Makaron pełnoziarnisty z warzywami - szybkie i zdrowe danie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
52
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron pełnoziarnisty z warzywami - szybkie i zdrowe danie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
44 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g makaron penne lubella pełne ziarno
1 szt. cebula
1 szt. kukurydza
4 szt. seler
1 szt. szczypiorek
1 łyżka mleko
5 dag. parmezan
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente.
Zeszklij na maśle poszatkowaną cebulkę, dodaj pokrojony w cienkie plasterki seler naciowy, dodaj kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem. na końcu dodaj szczypior.
Na porcje makaronu nałóż warzywa i posyp startym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
52
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.