Rurki pełnoziarniste z sosem szparagowym
m7
Rurki pełnoziarniste z mięsem drobiowym i szparagami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
703
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rurki pełnoziarniste z mięsem drobiowym i szparagami.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. mąka pszenna tortowa
400 g makaron
400 g mięso mielone
2 szt. szalotki
1 szt. szparagi
1 łyżka masło
2 łyżka zielenina
5 dag. oscypek
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente.
Ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody lekko posolonej i posłodzonej.
W połowie je przetnij, a dolne części przetrzyj przez sito przelewając wodą z gotowania.
Zeszklij na maśle poszatkowane szalotki, dodaj zmielone mięso drobiowe - dodaj przetarte szparagi - podduś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody.
Dopraw ostatecznie do smaku.
Na porcję makaronu nałóż sos i szparagi, jeśli trzeba podgrzej.
Przed podaniem posyp startym serem i zieleniną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
703
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.