0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
400 Gramów
makaron
400 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
Szalotki
1 Sztuka
Szparagi
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
Zielenina
5 Dekagramów
Oscypek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody lekko posolonej i posłodzonej.
  3. W połowie je przetnij, a dolne części przetrzyj przez sito przelewając wodą z gotowania.
  4. Zeszklij na maśle poszatkowane szalotki, dodaj zmielone mięso drobiowe - dodaj przetarte szparagi - podduś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody.
  5. Dopraw ostatecznie do smaku.
  6. Na porcję makaronu nałóż sos i szparagi, jeśli trzeba podgrzej.
  7. Przed podaniem posyp startym serem i zieleniną.

Opis

Rurki pełnoziarniste z mięsem drobiowym i szparagami.

Podobne przepisy

Spaghetti primavera

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Pióra z szynką i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!