Rurki pełnoziarniste z sosem szparagowym

m7
Rurki pełnoziarniste z sosem szparagowym

0

0 / 0

Rurki pełnoziarniste z mięsem drobiowym i szparagami.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżeczka mąka pszenna tortowa

400 g makaron

400 g mięso mielone

2 szt. szalotki

1 szt. szparagi

1 łyżka masło

2 łyżka zielenina

5 dek. oscypek

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente.

2

Ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody lekko posolonej i posłodzonej.

3

W połowie je przetnij, a dolne części przetrzyj przez sito przelewając wodą z gotowania.

4

Zeszklij na maśle poszatkowane szalotki, dodaj zmielone mięso drobiowe - dodaj przetarte szparagi - podduś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody.

5

Dopraw ostatecznie do smaku.

6

Na porcję makaronu nałóż sos i szparagi, jeśli trzeba podgrzej.

7

Przed podaniem posyp startym serem i zieleniną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły