0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
mąka pszenna tortowa
400 Gramów
makaron
400 Gramów
mięso mielone
2 Sztuki
Szalotki
1 Sztuka
Szparagi
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
Zielenina
5 Dekagramów
Oscypek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody lekko posolonej i posłodzonej.
  3. W połowie je przetnij, a dolne części przetrzyj przez sito przelewając wodą z gotowania.
  4. Zeszklij na maśle poszatkowane szalotki, dodaj zmielone mięso drobiowe - dodaj przetarte szparagi - podduś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu zagęść sos mąką wymieszaną w małej ilości wody.
  5. Dopraw ostatecznie do smaku.
  6. Na porcję makaronu nałóż sos i szparagi, jeśli trzeba podgrzej.
  7. Przed podaniem posyp startym serem i zieleniną.

Opis

Rurki pełnoziarniste z mięsem drobiowym i szparagami.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Spaghetti primavera

Łatwy Do 40 min.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!