Rurki nadziewane kremem

m7
Rurki nadziewane kremem

0

0 / 0

Pyszne rurki do kawy - kruche ciasto i delikatne nadzienie to znakomite połączenie. Wypróbuj i zachwyć swoich gości.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

250 śmietana

1 kost. margaryna zwykła

1 kost. masło

100 g kolorowe cukrowe koraliki do posypywania ciast

1 szkl. mleko

1 szkl. cukier

3 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. jaja kurze całe

1 łyżka mąka pszenna tortowa

70 dek. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto, wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski. Następnie paski ciasta nawijamy na wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180*c na złoty kolor.

2

Jajka roztrzepujemy z mąką. Dodajemy mleko oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy po łyżce przestudzonego kremu, dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym kremem nadziewamy rurki. Wierzch rurek smarujemy odrobiną kremu, posypujemy posypką kolorową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły