Rurki nadziewane kremem
m7
Pyszne rurki do kawy - kruche ciasto i delikatne nadzienie to znakomite połączenie. Wypróbuj i zachwyć swoich gości.
0
0 / 0
Pyszne rurki do kawy - kruche ciasto i delikatne nadzienie to znakomite połączenie. Wypróbuj i zachwyć swoich gości.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
250 śmietana
1 kost. margaryna zwykła
1 kost. masło
100 g kolorowe cukrowe koraliki do posypywania ciast
1 szkl. mleko
1 szkl. cukier
3 szt. żółtko jaja kurzego
3 szt. jaja kurze całe
1 łyżka mąka pszenna tortowa
70 dek. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto, wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski. Następnie paski ciasta nawijamy na wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180*c na złoty kolor.
Jajka roztrzepujemy z mąką. Dodajemy mleko oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy po łyżce przestudzonego kremu, dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym kremem nadziewamy rurki. Wierzch rurek smarujemy odrobiną kremu, posypujemy posypką kolorową.