Rurki francuskie z pieczarkami
m7
Doskonały dodatek do barszczu w nieco innej formie, czyli rurki z ciasta francuskiego nadziewane farszem mięsno-pieczarkowym. Polecamy spróbować ten przepis na szybkie paszteciki.
0
0 / 0
Doskonały dodatek do barszczu w nieco innej formie, czyli rurki z ciasta francuskiego nadziewane farszem mięsno-pieczarkowym. Polecamy spróbować ten przepis na szybkie paszteciki.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
19 porcji
Składniki
2 szczyp. pieprz biały
2 szczyp. chili
1 łyżecz. czosnek
150 g mięso mielone wieprzowe
400 g pieczarki
1 szt. cebula
1 szt. ciasto francuskie
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.
Gdy wieprzowina się zrumieni, dołożyć pieczarki.
Po kilku minutach farsz doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem oraz chili w proszku.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w paski o szerokości 1 cm.
Owinąć nimi metalowe foremki na rurki.
Następnie wyłożyć je na blasze posypanej mąką. Wierzchy posmarować żółtkiem i posypać chili.
Rurki piec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor i ostudzić.
Ciastka nafaszerować ostudzonym farszem.