Rurki francuskie z pieczarkami

m7
Rurki francuskie z pieczarkami

0

0 / 0

Doskonały dodatek do barszczu w nieco innej formie, czyli rurki z ciasta francuskiego nadziewane farszem mięsno-pieczarkowym. Polecamy spróbować ten przepis na szybkie paszteciki.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


19 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz biały

2 szcz. chili

1 łyżeczka czosnek

150 g mięso mielone wieprzowe

400 g pieczarki

1 szt. cebula

1 szt. ciasto francuskie

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju.

2

Następnie dodać mięso mielone i podsmażyć.

3

Gdy wieprzowina się zrumieni, dołożyć pieczarki.

4

Po kilku minutach farsz doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem oraz chili w proszku.

5

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w paski o szerokości 1 cm.

6

Owinąć nimi metalowe foremki na rurki.

7

Następnie wyłożyć je na blasze posypanej mąką. Wierzchy posmarować żółtkiem i posypać chili.

8

Rurki piec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor i ostudzić.

9

Ciastka nafaszerować ostudzonym farszem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły